29 Ağustos 2019 Perşembe

2.4 GHz te bir Türk istasyonu !!!

Oscar 100 ile ilgili geçmiş yazılarımda özellikle 2.4 GHz bandının Türkiye'de "maalesef ki" serbest olmadığını yazmıştım.


hem amatörlük hem de afet gibi durumlarda haberleşme amaçlı kullanılabilecek bu uydu'nun biz Türk amatörleri tarafından kullanılamaması oldukça üzücü.

TRAC Genel Merkezi ve TRAC Antalya şubesi'nin beraber organize ettikleri TC113PTR özel çağrı işaretli aktivite istasyonu için, BTK ve Kıyı Emniyeti'nin özel izinleri ile 2.4 GHz te çalışma izni alındı ve , Türkiye'nin ( ve Osmanlı'nın)  ilk telsiz istasyonu olan Patara/Antalya istasyonunu anma etkinliğinde aynı lokasyondan çıkış yapıldı.

Bu uydu ile yakın ilgimden kazandığım bilgi birikimi bu ekip ile paylaşarak QRV olabilmelerine yardımcı olabildiğim için ne mutlu bana.


Umarım bu frekansı özgürce kullanabilmemize izin kısa zamanda çıkar ve özel izinlere gerek duymadan hepimiz bu bandın güzelliklerini beraber yaşayabiliriz.


Aşağıda yaptığım kısa bir kayıt görünüyor.

TC113PTR ye başarılar.

 

2 yorum:

Yeni(Çok ta değil) bir dijital Mod.. Q65

 Selamlar, HF dünyasından insanlar önce jt65 ile tanıştı, sonrasında FT8 ve FT4 ile zayıf propagasyon şartlarının olduğu zamanlarda düşük gü...